Glasvezel dichtbij voor buitengebied gemeente Winterswijk

Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van Winterswijk. CIF wil namelijk starten met de aanleg van glasvezel op het platteland van de gemeente. Om dit te doen, moet 50% van de inwoners vóór 11 juli 2016 een abonnement via glasvezel afnemen. Hiervoor start CIF op 3 mei de campagne Glasvezel buitenaf. In totaal gaat het om 2.450 huishoudens en bedrijven. De inwoners kunnen kiezen uit diensten van 5 verschillende aanbieders. Voor consumenten zijn dit Caiway, Fiber en Solcon. Ondernemers kunnen terecht bij de zakelijke dienstenaanbieders CBizz en WeServe. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder betalen de bewoners een vastrechtvergoeding van € 9,95 per maand.

Een dezer dagen valt een uitnodiging voor de informatieavonden bij de inwoners op de deurmat. CIF kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit CIF te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstenaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op het gebied van diensten, kunnen bij hen terecht,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

Glasvezel voor iedereen
Het uitgangspunt van CIF is om iedereen aan te sluiten. Een beperkt aantal bewoners kan geen gebruikmaken van het standaard aanbod, maar krijgt een maatwerkoplossing aangeboden. CIF zal hen persoonlijk benaderen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het realiseren van de glasvezelverbinding.

Vraag glasvezel buitengebied groot
Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde inschrijvingen die CIF samen met Cogas Kabel Infra Buitengebied B.V. in Tubbergen, Dinkelland/Oldenzaal/Borne, Hellendoorn/Wierden gedaan heeft. Hier heeft meer dan 50% van de inwoners gekozen voor een glasvezelabonnement en is de aanleg inmiddels in volle gang.

Meer informatie

Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

De informatieavonden zijn van 19.30 – 21.30 uur op:

  • Dinsdag 17 mei Locatie: Zalencentrum Spiekerman, Goorweg 5 in Meddo
  • Woensdag 18 mei Locatie: Verenigingsgebouw Juliana, Gosselinkweg 14 in ‘t Woold.
  • Donderdag 19 mei Locatie: Verenigingsgebouw Wilhelmina, Meester Meinenweg 1 in Kotten
  • Vrijdag 20 mei Locatie: Verenigingsgebouw Emma, Raetmansweg 10 in Ratum

Bekijk alvast de advertentie die binnenkort o.a. in de huis aan huisbladen zal verschijnen.

Dit bericht is geplaatst in Winterswijk-Ratum. Bookmark de permalink.